Corona is een crisis die ons allemaal raakt. Helaas ook veel bedrijven. Gelukkig is op dit moment alles weer open en we hopen natuurlijk dat dit zo blijft. Omdat het gevaar nog steeds op de loer ligt, en je wilt voorkomen dat al je werknemers weer eens thuis in quarantaine zitten, hebben we een paar tips voor je opgesteld om je bedrijf zo corona proof mogelijk te maken. 

Veiligheidshesjes

Je hebt ze vast en zeker wel eens gezien. Veiligheidshesjes die gedragen worden door werknemers in de supermarkt waarop aangegeven staat dat er afstand gehouden moet worden. Veiligheidshesjes bedrukken met ‘1,5 meter afstand’ er op kan ook in jouw bedrijf effectief zijn wanneer jouw werknemers veel tussen de mensen staan. Het herinnert mensen er aan dat ze afstand moeten houden van jouw werknemers om ervoor te zorgen dat ze niet besmet raken. Mensen hebben hier over het algemeen veel begrip voor!

Spatschermen

Gelukkig is de mondkapjesplicht afgeschaft; niemand vond deze fijn en veel mensen waren dan ook van mening dat ze meer kwaad deden dan goed. Zo kregen veel mensen infecties rond de mond omdat ze hun mondkapje te veel op moesten hebben voor hun werk. Het is begrijpelijk dat je het als werkgever moeilijk vind dat de mondkapjesplicht afgeschaft is; je gevoel van veiligheid wordt er wel een stuk minder op. Gelukkig kan dit voorkomen worden door spatschermen op te hangen. Natuurlijk kan dit niet overal, maar heb je een winkel, dan is een spatscherm voor de kassamedewerkers ophangen een goed plan. Ook voor een baliemedewerker zorgt een spatscherm ervoor dat de kans op besmetting via werk minder groot wordt. Met spatschermen kan toch iedereen frisse lucht inademen, maar maak je de kans op besmetting van je werknemers wel een stuk kleiner.

Thuiswerken

Thuiswerken: We hebben het bijna allemaal verplicht gedaan het afgelopen jaar. Dit was natuurlijk vervelend. Soms waren simpelweg één op één afspraken een stuk prettiger. Doordat iedereen zo’n hekel heeft gekregen aan thuiswerken, gaan de meeste mensen nu het mag weer lekker naar hun werkplek toe. Het mag immers weer! Toch is het verstandig om de andere kant te bekijken. Niet iedereen hoeft namelijk op de werkplaats te werken. De administratief medewerkster kan bijvoorbeeld prima vanuit huis werken in de meeste gevallen. Voorkom besmettingen door deze mensen de optie te geven om gewoon thuis te blijven werken. Misschien staan mensen er juist voor open!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *