De logica lijkt te zijn dat naarmate de nacht vordert, mensen steeds meer geneigd zijn om risicovolle dingen te doen, zoals mensen in bars verdringen en geen maskers dragen. Maar duwt de avondklok mensen er gewoon toe om hun risicovolle feesten eerder te doen, of uit het zicht?

In Australië is er de naam “Six o’clock swill”. Het gaat terug tot de 20e eeuw, toen Australische hotels hun bars om 18.00 uur moesten sluiten: veel arbeiders kwamen het laatste uur naar binnen om overdreven dronken te worden.

De avondklok van 22.00 uur is sinds september van kracht in Groot-Brittannië. Talloze gebruikers maakten grapjes over de maatregel op Twitter. Daar maken ze grappen dat het virus pas vanaf tien uur ’s nachts actief is. Sinds de avondklok in Nederland actief is, zijn er helaas veel rellen in Nederland.

Maar het is niet eenvoudig om te beantwoorden of een avondklok echt zinvol is. De rechtbank heeft in Den Haag geoordeeld dat de avondklok moet worden opgeheven. De maatregel is gebaseerd op de verkeerde procedure en daardoor onwettig. Ja kan ook misschien je corona boete geld terugkrijgen.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *