Veel woningen hebben last van muizen. Muizen in huis wordt als zeer vervelend ervaren. Naast dat ze ziektes meebrengen, knagen ze ook nog eens overal aan zoals etenswaren en isolatiemateriaal. Door urine of uitwerpselen wordende ziektes verspreid door heel het huis. Je wilt dan ook zo snel mogelijk van ze af zijn! Heb je last van muizen of denk je dat je last hebt van muizen? In deze blog vertellen we je alles over het bestrijden van muizen. 

Zo achterhaal je of je muizen in huis hebt

Je merkt vaak al vanzelf dat je muizen in huis hebt. Dit kan op verschillende manier. Als eerste kan je ze soms horen rondlopen. Ten tweede zijn voedselverpakkingen vaak aangevreten. Als laatst vind je soms muizenkeutels in je woning. Muizen moeten zo snel mogelijk gesignaleerd worden. Dit is erg belangrijk, omdat er dan nog een kans is dat ze zich niet veel hebben voortgeplant. Hierdoor zijn ze ook makkelijker te bestrijden. Heb je een langere tijd al last van muizen? Dit kan je meestal ruiken. Er hangt dan een vaak een penetrante geur in de woning. 

Het bestrijden van muizen

Muizen bestrijden kan nog een moeilijke taak zijn, maar het is niet onmogelijk. Het is belangrijk om het huis zo ontoegankelijk mogelijk te maken voor muizen. Dit kan op verschillende manieren. Als eerst moeten alle gaatjes worden dichtgeplakt, ook de allerkleinste gaatjes. Muizen kunnen al door gaatjes in het huis komen die maar een halve centimeter groot zijn. Ten tweede moet alle voedsel worden bewaard in plastic bakken die kunnen worden afgesloten. Muizen worden erg aangetrokken door etenswaren, wanneer ze geen toegang hebben tot eten komen ze minder snel naar je huis. Als laatste kan je ervoor kiezen om muizenvallen of muizengif te plaatsen. Als je kleine kinderen of huisdieren hebt, is het belangrijk om erop te letten dat zij daar geen toegang tot hebben. 

Professionele muizenverdelgers

Heb je geprobeerd om zelf muizen te bestrijden, maar heb je geen succes? Dan is het raadzaam om professionele muizenverdelgers erbij te halen. Zij hebben de juiste middelen, kennis en ervaring om muizen vanuit de kern te bestrijden. Door de hulp van professionele bestrijders in te schakelen kan je eenvoudig van het probleem af komen. Muizen zijn vaak meer te vinden in steden dichtbij water, zoals in Rotterdam. Op Ongediertebestrijden.com vind je veel professionele bestrijders in heel Nederland. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig ongedierte in Rotterdam bestrijden.

Categorie├źn: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *