Een raketlanceringsplatform in de Noordzee wordt overwogen. Er is spannend nieuws over zaken.

Een ruimtehaven – dat klinkt als sciencefiction. Het ministerie van Economische Zaken onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een dergelijke Duitse raketlanceringslocatie. Het Bondsministerie van Economische Zaken wil een industrieel concept onderzoeken voor de bouw van een ruimtehaven in Duitsland. Het “Handelsblatt” meldde. Vrijdagmiddag was er een bijeenkomst van ruimtevaartbedrijven en ambtenaren van het ministerie. Het ministerie van Economische Zaken heeft de bijeenkomst inmiddels bevestigd.

De Federatie van Duitse Industrieën (BDI) heeft een concept gepresenteerd dat nu zorgvuldig wordt onderzocht. Het BDI-concept voorziet in een lanceerplaats voor kleine raketten in de Noordzee – een mobiel lanceerplatform in de vorm van een privaat operatormodel met staatssteun. Het Duitse persbureau heeft een bijbehorend strategiedocument. “Een Duits lanceerplatform is technisch haalbaar, strategisch en economisch verstandig”, staat er. Het besef is een politieke beslissing en geen technische vraag. Een Duitse lanceerbasis zou voor gebruik open moeten staan ​​voor alle Europese en internationale partners

Ruimtevaart is van cruciaal belang voor de hele Duitse industrie, vervolgt de krant. In het digitale tijdperk is het de sleutel tot toekomstige technologieën zoals autonoom rijden en Industrie 4.0. Dankzij miniaturisatie worden satellieten steeds kleiner. “In de toekomst zal er een mix zijn van grote, middelgrote en kleine raketten.” Er zijn in Duitsland drie particuliere fabrikanten van zogenaamde microlaunchers die in 2021/22 op de markt zouden moeten komen. Geen van de drie bedrijven heeft echter een contractuele startplaats in Europa, wordt gezegd.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *